Congee - kinesisk risgrøt
Foto: Suwaree Tangbovornpichet

Congee - kinesisk risgrøt

Congee er kinesernes svar på risgrøt. Den serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. I denne oppskriften er grøten smaksatt med kyllingkraft og toppet med sprøstekt kjøttdeig, posjert egg og ingefær.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kraften i en tykkbunnet kjele.
  2. Skyll risen godt under rennende kaldt vann. Ha risen i kjelen og sett lokk på. Skru ned varmen helt, slik at grøten småputrer. La grøtene putre i ca 1 time, eller til konsistensen ligner en kremet grøt.
  3. Rør med jevne mellomrom slik at ikke risen fester seg i bunnen. Spe eventuelt med litt vann underveis hvis grøten virker for tykk.
  4. Tilsett ingefær mot slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.
  5. Mens grøten koker sprøsteker du kjøttdeig i sesamolje og soyasaus. Smak til med salt og pepper. Hold varm. 
  6. Posjer egg ved å koke opp en stor kjele med vann. Skru varmen ned, så vannet småkoker, akkurat ved kokepunktet. Lag en virvelvind i vannet med en visp, og ha forsiktig i ett og ett egg. Posjer i 3 minutter. La eggene renne av seg på et kjøkkenpapir. 
  7. Når grøten er klar fordeler du den i fire boller og har over kjøttdeig, egg, finsnittet vårløk og ingefær samt sprøstekt løk. Server straks. 

Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick
Dagens rett

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick

Hjemmelagde fiskeboller gir deg ekstra mye «kred». Det er faktisk veldig enkelt. Bare prøv denne litt hotte oppskriften med bønnesalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her