Cork Irish Stew
Foto: matpreat.no

Cork Irish Stew

Her er en ganske spesiell irsk form for fårikål.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i store terninger/serveringsstykker.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  3. Varm opp oljen i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider.
  4. Brun bare litt av gangen og ha over i en gryte.
  5. Hell over vann slik at det dekker lammestykkene. Kok opp og ha i krydderblandingen.
  6. Krydderblanding:
    Pakk laurbærblad, persille, timian og rosmarin og hel pepper i en liten lerretspose, evt. rull det inn i blader fra en purre, og surr sammen med hyssing.
  7. Mens stuingen koker på svakt varme, skreller du potetene og skjærer dem først i skiver og så i strimler. Ha poteter, kål, løk, purreløk, sølvløk og selleri sammen med kjøttet. La det koke i 20 min. og tilsett ertene. Tilsett om nødvendig mer vann.
  8. Etter 10 minutter, eller når potetene er møre, er retten ferdig.
  9. Ta ut krydderposen, dryss over hakket persille og server.

Serveres med flatbrød eller annet godt brød.

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her