Slik lager du ekte Crème brûlée
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Slik lager du ekte Crème brûlée

Crème Brûlée, en ekte fransk dessert, kan du lage dagen før. Da trenger du kun å ha brunt sukker på og karamelisere det i ovnen under grillen eller bruke en skibrenner.

Fremgangsmåte

  1. Snitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha de i en kjele sammen med vaniljestangen, fløte, melk og sukker.
  2. Kok opp og la trekke i 10 minutter før du setter blandingen til side og lar den kjøle seg ned.
  3. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
  4. Sett ovnen på 150 grader.
  5. Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i 1/3 opp på formene.
  6. Stek i ovn på 150 grader, ca. 30-40 minutter.Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den.
  7. Avkjøl desserten  og sett den kaldt frem til servering.
  8. Rett før servering drysser du over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under varmt grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.

Tips: Bruk gjerne en egen crème brûlée-brenner eller en skibrenner til å karamelisere sukkeret.

Her finner du andre oppskrifter på crème brûlée

Her finner du mange oppskrifter på desserter

Sendt inn av Maprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her