Dampet kveite på ratatouille som forrett
Apéritif

Dampet kveite på ratatouille som forrett

En deilig forrett der kveita hviler på en seng av ratatouille

Fremgangsmåte

Kutt kveiten i fire, strø med salt og damp eller trekk stykkene forsiktig ferdig.

Tips:
Du kan bake fisken i ovn ved 100 grader i 10 minutter.

Tomatbuljong:
Rens hvitløk, sjalottløk og ingefær, snittes fint. 

Oljen varmes og løk og ingefær freses uten å ta farge. Tilsett kraft. Kok opp og skum godt. Kok inn til god smak og sil. Smak til med salt, pepper og litt limejuice. 

Ratatouille:
Hvitløk renses og finhakkes. Løk, aubergine, squash og fenikkel renses og kuttes i terninger på ca.1 x 1 cm.

Snitt et kryss i toppen av tomaten, fjern stilk festet og dypp de i kokende vann til skallet løsner. ( ca 15 sekunder ) Legges direkte i kaldt vann til avkjøling. Skallet fjernes, tomaten deles i to og innmat skrapes ut. Kutt tomatkjøttet i terninger på ca.1 x 1 cm.

Varm oljen og fres alle grønnsakene unntatt tomaten på sterk varme til de har fått en gyllen bruning, tilsett laurbærblad, kapers, tomat og tomatpuré, dekk til med lokk. La trekke på svak varme i 15 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Fjern laurbærblad før servering. Serveres med ratatouille i bunn, fisken på toppen og buljong rundt.

Pynt med basilikum i strimler ved servering.

Her finner du mange oppskrifter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her