Danske frikadeller med grov pesto
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Danske frikadeller med grov pesto

Danskene er virkelig mestre med kvernet kjøtt, og denne enkle oppskriften med frikadeller og med grov pesto både rask og proppfull av smak.

Fremgangsmåte

Frikadellene:
Kjør alle ingrediensene bortsett fra ølet sammen i en hurtigmikser, eller bland dem sammen for hånd. Spe med øl til farsen har en fin konsistens.

Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt margarinen i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune.

La dem ettersteke en stund på lavere varme eller i en form i stekeovnen ved 150 grader, slik at de blir helt gjennomstekte.

Pesto:
Bland alt og smak til med salt og kvernet pepper. Pestoen kan med fordel få stå i kjøleskapet og trekke smak i noen timer. Den holder seg fint i 3-4 dager i kjøleskapet.

Del frikadellene i to og server dem med ferskt brød og pesto.

Flere oppskrifter på kjøttboller 

Flere retter med kjøttdeig

Andre internasjonale retter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen