Du må prøve jordbærflan
Foto: Mats Widén

Du må prøve jordbærflan

Denne kaken, eller pai om du vil, innbyr til sommerfest. Har du ikke friske jordbær kan du bruke fryste og bake den hele året.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Tilsett egg og smør/margarin og arbeid det sammen til en deig.
  3. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskap minst en time.
  4. Trykk deigen ut i en smurt pai- eller springform.
  5. Klipp et bakepapir til en sirkel som er like stor som bunnen av formen og legg det oppå deigen.
  6. Fyll paiskallet med tørkede erter eller bønner så de holder formen under stekingen.
  7. Stek ved 200 grader i ca. 12 minutter. Hell av bønnene/ertene og fjern papiret.
  8. Hakk sjokoladen i små biter og ha den på den varme bunnen.
  9. Dekk hele skallet med den smeltete sjokoladen ved hjelp av en bakepensel. La paiskallet bli avkjølt.

Fyll:

Bland sammen ingrediensene til fyllet og bre dette over bunnen.

  Pynt:
  1. Skyll og rens jordbærene og legg dem oppå fyllet.
  2. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig kaldt vann i 5 minutter.
  3. Bland sammen vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp.
  4. Ta opp gelatinen og ha dem i den varme blandingen.
  5. La det bli kjølig før det øses med spiseskje over jordbærene.
 
 

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her