Eggerøre med smørdampet spinat og ristet skinke frå Suldal
Foto: Alf Børjesson

Eggerøre med smørdampet spinat og ristet skinke frå Suldal

En deilig rett med eggerøre og en spesiell skinke som du skal ristet.

Fremgangsmåte

Kle et bakebrett med aluminiumsfolie og legg skinkeskivene utover. Stek de i ovnen på varmluft på 100 grader til de er sprø.
 
Eggerøren:
Pisk sammen egg og fløte sammen med litt salt.
 
Ha smør i en panne som er så varm at smøret lett smelter men at det ikke blir brunt.
 
Ha eggeblandingen i pannen og trekk blandingen inn modt midten med en stekespade etterhvert som den stivner.
 
Stek eggerøren til den har akkurat stivnet, men fortsatt er bløt og saftig. Legg opp eggerøren på et fat og dryss eventuelt over finhakket gressløk.
 
Spinat:
Skyll spinaten og fjern eventuelt grove stilker. Ha smør i pannen og fres spinaten over middels høy varme til den falelr sammen. Smak til med salt og pepper.
 
Legg opp spinaten sammen med eggerøren og de sprø skinkeskivene ved siden av, servers lunt.
 
 
 

Sendt inn av Suldalsskinka

5
5/5 etter 32 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen