Ekte belgiske vafler
Foto: iStockphoto

Ekte belgiske vafler

Det er faktisk noen som er bedre til å lage vafler enn nordmenn, og det er belgierne. Prøv denne oppskriften og bli overbevist.

Fremgangsmåte

Bland mel og salt i bollen som tilhører kjøkkenmaskinen din. Eller Lag en grop i midten og ha eggene oppi. Tilsett smeltet smør, vann og melk. Kjør ved middels hastighet til røren er jevn. Tilsett sukker, vaniljesukker, olje, gjær og eventuelt rom. Kjør videre til alt er godt blandet.

Sett til side i minst 30 minutter, gjerne en time.

Stek i vanlig vaffeljern eller aller helst spesialjern som gir rektangulære vafler. Dryss melis over og spis nystekte. Da er de sprøest.

Tips 1: For ekstra luftig vafler, kan du skille eggene og stivpiske eggehvitene. I så fall vendes de stivpiskete eggehvitene helt til slutt.

Tips 2: Når vaflene ikke lenger er glovarme, kan de serveres med pisket krem og friske bær eller fruktsalat. Vaflene kan også legges lagvis med frukt og krem, omtrent som en «bløtkake».

Flere deilige oppskrifter med vafler

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 546 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen