Ekte kyllingbryst fra Stange

Fremgangsmåte

Start med risen, deretter sausen og til slutt kyllingfiletene.
 
Risotto a la Norwegian:
Fres sjalottløk og hvitløksfeddet i olivenolje. Dryss over salt og pepper. Ha i villris og Jasminris. Rør om.
 
Hell over det varme vannet. Kok forsiktig opp. La trekke i ca. 35 min på svak varme.
 
Smørsaus med estragon: Sjalottløk finhakkes og freses blanke i usaltet smør. Hell over hvitvin. Kok ned. Hell på kyllingkraft. Kok ned. Hell på kremfløte. Kokes ned. Smelt det usaltede smøret i kraften. Ha i saften av limefrukten og finhakket estragon. Trekk kasserollen til side. La trekke.
 
Servering: Forvarm 4 store tallerkener. Benytt en skje og ta opp de finhakkede kokte sjalottløkene og legg de på midten av tallerkenen. Legg den grillede fileten over løkene. Hell saus over slik at den også dekker litt av tallerkenens sentrum.
 
Pynt rundt fileten med den flerfargede risottoen. Pynt med 2 halve tynne skiver lime frukt på hver side av kyllingfileten. 2 stk hele estragonblad legges mot hverandre på fileten.
Serveres med en fyldig avkjølt Chardonnay.

Sendt inn av Vidar Bakken

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her