Elgburger med grønnsaker og tyttebær
Foto: Peder Songedal

Elgburger med grønnsaker og tyttebær

Burgeren blir ekstra god med kjøtt av skogens konge. Prøv denne lettlagete oppskriften: Elgburger med grønnsaker og tyttebær.

Fremgangsmåte

Elgburger:
Bland kvernet elgkjøtt med salt, pepper, einebær, løk og kesam.

Form til store burgere. Stek dem i smør i teflonpanne i ca 4 min på hver side.

La de steke videre i en ildfast form i stekovnen i 10 min.

Grønnsaker:
Skjær aubergine, traktkantarell, soltørka tomater, persillerot og aspargesbønner i passe biter (fingertykkee staver).

Stek de så på høy varme i litt nøytral olje i panne i 4 min.

Skjær 4 grove brødblingser. Legg den ene under burgeren og den andre på toppen av burgeren.

Bland tyttebærsyltetøy og cottage cheese sammen, legg det på burgeren og server.
 

Tips: Viltkjøtt er veldig magert, og det kan derfor være lurt å spe ut det kvernete viltkjøttet med halvparten mengde kjøttdeig av svin.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du vært så praktiske kokketips

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 27 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen