Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
Skjær kjøttet i biter på ca. 4x4 cm, og legg det i en dobbel plastpose.
Hell over marinaden, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller natten over i kjøleskap.
Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene.
Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider.
Ha spydene over i en ildfast form og etterstek i ovn (mens du lager sausen) på 180 grader i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.
Stek kantarell på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe, ta ut av pannen og sett til side.
Fres grønnsakene i smør i en kjele i 4-5 minutter, krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat.
Server med en gang spinaten har falt sammen.
Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En hjemmelaget potetmos smaker godt til.
Tips: Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og oppbevares i kjøleskap. Ta dem ut en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg utmerket for tilberedning på grillen.
Du kan gjerne bruke annet viltkjøtt til denne retten, hjort, reinsdyr, hare eller rådyr.
Prøv noen av disse spenstige potetrettene til elgen
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig