Slik baker du energibarer
Opplysningskontoret for brød og korn

Slik baker du energibarer

Disse energibarene gir deg en umiddelbar herlig energiboost. I tillegg er de raske og enkle å lage.

Fremgangsmåte

  1. Ha hel rug og vann i en kjele, kok opp.
  2. Tilsett hvetekli, rør godt og la stå til avkjøling i 20 minutter.
  3. Ha peanøttene i en hurtigmikser og kjør til alt er grovt hakket.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett peanøttene, deretter tilsetter du rug og hvetekli.
  5. Hakk sviskene i hurtigmikseren. Tilsett kokosfettet i sviskeblandingen.
  6. Bland sviskene med de tørre ingrediensene og rør godt.
  7. Smelt den mørke sjokoladen og rør den sammen med resten.
  8. Fordel blandingen i en form (20x30 cm) kledd i plastfolie og sett kaldt i en time.
  9. Når blandingen er avkjølt kan den deles opp i passe store barer.

Tips1:
Du kan bytte ut peanøtter med solsikkekjerner som det er sjeldnere at noen reagerer på. Alternativt kokosmasse.

Tips2:
Du kan dyppe barene i litt sjokolade dersom du ønsker mer sjokoladesmak.

Flere deilige småkaker du kan bake finner du her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for brød og korn

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her