Enkel skalldyrkraft
Foto: Stockxpert

Enkel skalldyrkraft

Du bruker kanskje buljongpulver eller terninger når du skal skalldyrkraft. Egenkokt kraft er noe helt spesielt. Her oppskriften på hvordan du enkelt kan lage den selv.

Tilberedningstid

1 time

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 stk purre
1 stk gulrot

Fremgangsmåte

Gir ca 1½ liter kraft

Vask grønnsakene og kutt de opp grovt.

Ha oljen i en stor kasserolle og ha i tomatpuréen, og stek den i et minutts tid før du tilsetter grønnsakene og rekeskallene. ha i krydderet.

Stek alt sammen over middels høy varme til rekeskallene begynner å brunes, trekk kjelen vekk fra avtrekksvifte og tilsett cognacen og tenn på. Flamer rekeskallene mens du rører rundt og vent med å sette gryta tilbake til flammene har dødd ut.

Fyll opp med kaldt vann til det dekker og kok opp. La koke i minst 30 minutter, maks to timer mens du skummer av kraften.

Sil av kraften og avkjøl. ønsker du en fyldigere smak kan du la kraften koke noe inn.

Kraften er perfekt til skalldyrsuppe, risotto eller andre sjømatsretter.

Tips: Ta vare på rekeskallet etter at du har spist ferske reker og frys det ned til du skal lage kraft på det. Du kan gjerne samle opp litt etter litt til du har nok til å koke kraft på.

Her finner du flere oppskrifter på kraft til bruk i mange retter.

 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen