Enkel skalldyrkraft med rekeskall
Foto: Stockxpert

Enkel skalldyrkraft med rekeskall

Egenkokt skalldyrkraft er noe helt annet enn buljongpulver eller terninger. Her oppskriften på hvordan du enkelt lager den selv med rekeskall.

Fremgangsmåte

  1. Gir ca 1½ liter kraft
  2. Vask grønnsakene og kutt de opp grovt.
  3. Ha oljen i en stor kasserolle og ha i tomatpuréen, og stek den i et minutts tid før du tilsetter grønnsakene og rekeskallene. Ha i krydderet.
  4. Stek alt sammen over middels høy varme til rekeskallene begynner å brunes, trekk kjelen vekk fra avtrekksvifte og tilsett cognacen og tenn på.
  5. Flamber rekeskallene mens du rører rundt og vent med å sette gryta tilbake til flammene har dødd ut.
  6. Fyll opp med kaldt vann til det dekker og kok opp.
  7. La trekke i minst 30 minutter, maks en time mens du skummer av kraften.
  8. Sil av kraften og avkjøl.
  9. Ønsker du en fyldigere smak kan du la kraften koke noe inn.
  10. Kraften er perfekt til skalldyrsuppe, risotto eller andre sjømatsretter.

Tips: Ta vare på rekeskallet etter at du har spist ferske reker og frys det ned til du skal lage kraft på det. Du kan gjerne samle opp litt etter litt til du har nok til å koke kraft på.

 Her finner du flere oppskrifter på kraft til bruk i mange retter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her