Enkel skalldyrkraft med rekeskall
Foto: Stockxpert

Enkel skalldyrkraft med rekeskall

Egenkokt skalldyrkraft er noe helt annet enn buljongpulver eller terninger. Her oppskriften på hvordan du enkelt lager den selv med rekeskall.

Fremgangsmåte

  1. Gir ca 1½ liter kraft
  2. Vask grønnsakene og kutt de opp grovt.
  3. Ha oljen i en stor kasserolle og ha i tomatpuréen, og stek den i et minutts tid før du tilsetter grønnsakene og rekeskallene. Ha i krydderet.
  4. Stek alt sammen over middels høy varme til rekeskallene begynner å brunes, trekk kjelen vekk fra avtrekksvifte og tilsett cognacen og tenn på.
  5. Flamber rekeskallene mens du rører rundt og vent med å sette gryta tilbake til flammene har dødd ut.
  6. Fyll opp med kaldt vann til det dekker og kok opp.
  7. La trekke i minst 30 minutter, maks en time mens du skummer av kraften.
  8. Sil av kraften og avkjøl.
  9. Ønsker du en fyldigere smak kan du la kraften koke noe inn.
  10. Kraften er perfekt til skalldyrsuppe, risotto eller andre sjømatsretter.

Tips: Ta vare på rekeskallet etter at du har spist ferske reker og frys det ned til du skal lage kraft på det. Du kan gjerne samle opp litt etter litt til du har nok til å koke kraft på.

 Her finner du flere oppskrifter på kraft til bruk i mange retter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her