- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.
- Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
- Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
- Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.
- Bruk is-skje og fordel deigen i muffinsformer slik at alle blir like store.
- Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.
- Trykk eplebåter ned i deigen.
- Riv marsipanen grovt og strø over muffinsene.
- Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.
- Stekes i ca 20 min midt i ovnen på 175 grader.
Mange flere oppskrifter på eplekaker og ikke minst gode råd
Les mer om norske epler
Her finner du mange andre oppskrifter på muffins
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig