Eplemuffins som du vil elske
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Eplemuffins som du vil elske

Alle elsker muffins. I denne oppskriften har vi blandet inn eple og det kommer du til å like.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader.

Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.

Rør inn eggene, ett og ett om gangen.

Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.

Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.

Bruk is-skje og fordel deigen i muffinsformer slik at alle blir like store.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.

Trykk eplebåter ned i deigen.

Riv marsipanen grovt og strø over muffinsene.

Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.

Stekes i ca 20 min midt i ovnen på 175 grader.

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Les mer om norske epler

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Finn sjømatretter med epler

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Astrid Eng

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen