Muffins i morsomme varianter

Fremgangsmåte

Alle barn liker muffins. Her har vi brukt avlange former, men muffinsformer eller små porsjonsformer kan også brukes. Du kan pynte dem med glasur og godteri etter fri fantasi, eller lage dem til pinnsvin eller marihøner.
 
Rør smør og sukker til det blir som en hvit og glatt krem. Tilsett ett og ett egg og rør til blandingen på nytt er kremete mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og tilsett vekselsvis med konsentrert appelsinjuice.
 
Fyll røren i små eggformer eller muffinsformer til de er ca. 2/3 fulle, og stek dem nest nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på formene. Avkjøl kakene i formene på rist. Pynt dem etter egen fantasi, eller som pinnsvin eller marihøner.
 
Pinnsvin
Pisk ingrediensene til sjokoladekremen godt sammen til en luftig krem. Legg muffinsene opp/ned og smør dem med et lag sjokoladekrem. Lag et lite "hode" i den ene enden ved å prikke ut to "øyne" og sette på en liten spiss av et mandelflak til "snute".
 
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med liten stjernespiss. Lag små topper (pinnsvinpigger) på kaken. Glatt kremen til i den spisse enden av kaken, slik at det ser ut som snuten til pinnsvinet. Dryss litt kokos over.
 
Marihøne
Kok opp vann. Slå av varmen og tilsett gelépulver. Rør til det er oppløst. Fyll formene 2-3 cm opp med gelé. La den bli helt stiv.
 
Legg muffinsene med den største flaten opp. Smør et tynt lag rødt syltetøy oppå. Bruk en spiss kniv og løsne geleen langsetter kanten av formene. Dypp dem raskt i en kum med varmt vann og hvelv geleen oppå muffinsene. Skjær lakris i tynne skiver som legges oppå. Servér gjerne marihønene med vaniljesaus.
 

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her