Ertesuppe med rotgrønnsaker
Foto: Synøve Dreyer

Ertesuppe med rotgrønnsaker

Ertesuppe er utrolig godt og med litt ekstra rotgrønnsaker blir den bare enda bedre. Du kan servere den til middag eller ha den med på termosen.

Fremgangsmåte

Legg ertene i vann natten over. Kast bløtevannet.

Kok opp vann med ertene og buljongterningene.

La det putre på middels varme i ca. 2 timer.

Mos deretter det meste av ertene slik at suppen blir jevn og tykk.

Tilsett renset, kokt kjøtt og grønnsakene.

La suppen koke videre til alt er mørt.

Tips: Du kan gjerne bruke rester av annet kjøtt, men det bør være saltet og røkt eller speket.

Flere deilige kjøttsupper finner du her

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

4
4/5 etter 44 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen