Eyvind Hellstrøms ketchup
Foto: ALLEKO

Eyvind Hellstrøms ketchup

Dette er Hellstrøms egen oppskrift på ketchup. Den smaker herlig. Oppskriften er veldig enkel.

Fremgangsmåte

  1. Flå tomatene slik: Skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken.
  2. Legg i kokende vann til skinnet slipper cirka 30 sekunder. Avkjøl tomatene i isvann.
  3. Dra av skinnet på tomatene.
  4. Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.
  5. Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.
  6. Varm litt olivenolje i en gryte og tilsett finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og brunt sukker.
  7. La det frese litt før du tilsetter tomatkjøttet. La det koke opp og la det småkoke i et par timer under lokk.
  8. Sil sausen og tilsett hakkete tomater og smak til med salt, pepper og kajennepepper. 

Hjemmelaget salsa

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eyvind Hellstrøm

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her