Eyvind Hellstrøms ketchup
Foto: ALLEKO

Eyvind Hellstrøms ketchup

Dette er Hellstrøms egen oppskrift på ketchup. Den smaker herlig. Og oppskriften er veldig enkel.

Fremgangsmåte

Flå tomatene slik: Skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken.

Legg i kokende vann til skinnet slipper cirka 30 sekunder. Avkjøl tomatene i isvann.

Dra av skinnet på tomatene.

Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.

Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.

Varm litt olivenolje i en gryte og tilsett finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og brunt sukker.

La det frese litt før du tilsetter tomatkjøttet. La det koke opp og la det småkoke i et par timer under lokk.

Sil sausen og tilsett hakkete tomater og smak til med salt, pepper og kajennepepper. 

Hjemmelaget salsa

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Eyvind Hellstrøm

3
3/5 etter 39 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen