Får-godt med avocadossalat og paprika

Fremgangsmåte

Filetene deles i "minibiffer" - ca. tre biter av hver filet. Krydres med rosmarin, pepper og knust hvitløk (bruk hvitløkpressen). Stekes på høy varme - ca. 1 1/2 min. på hver side (rosa inni). Legg filetene over i et fat og sett i varmeovn (NB! Ikke mye varme, bare slik at "minibiffene" holder seg lune). Hell litt vann i stekepannen og "kok ut" smaken fra sauekjøttet. Hell det over i en kasserolle, sammen med 1/2 - 3/4 liter sauekjøttkraft (hvis du ikke har sauekjøttkraft kan sjyen fra stekepannen benyttes, tilsatt litt fløte og krydder). Skru ned varmen på kokeplaten og stek strimlede paprika (skjæres i ca. 1 cm tykke strimler på langs) i olivenolje og litt salt - men bare så vidt - de må ikke bli myke! Has over i en skål. Settes lunt sammen med kjøttet. Lag saus av kraft/sjy tilsatt fløte (jevnes med hvetemel ristet sammen med kaldt vann - eller maisennamel). Krydre med pepper, hvitløk (+ evt. mer salt). Skrell avocadoene og del dem opp i biter (f.eks. med en teskje). Bland 1/4 liter rømme med et par teskjeer dijonsennep, 2 fedd hvitløk (småhakket eller presset), majones (ca. 2 spiseskjeer), pepper og litt salt (smak til). Bland denne dressingen med avocadobitene straks. Settes kaldt. Serveres sammen med sauekjøtt-"biffene", såvidt stekt paprika, og mandelpoteter, evt. ris eller bakt potet.

Sendt inn av Borgny Stølen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her