Fisk i wok

Ingredienser
I denne retten brukes skinn- og benfri fisk.

500 gr.laksefilet
500 gr. torsk el. tilsvarende - fersk el. lettsaltet.
1 pose "Oyster & Spring Onion" Wok Sauce
1 finhakket løk
1 hakket vårløk
4 finhakkede hvitløksbåter
8 skivete sjampinjong
1 terning fiskebuljong rørt ut i 1,5 dl. varmt vann
1/2 pose sukker-erter (10 - 12 stk.)
salt
pepper
olje til steking

4 porsjoner ris

Fremgangsmåte

Kok risen som anvist på pakken.

Skjær fiskefiletene i terninger på ca. 2 cm. Ha olje i wok'en og tilsett fisken når oljen er god og varm. Stek fiskebitene i ca. 4 porsjoner. Fisken vendes ofte, og stekes i ca. 2 minutter. Ta ut fisken, og legg den på kjøkkenpapir eller i sil så oljen fjernes.

La litt av oljen bli igjen i wok'en. Ha i løk, hvitløk og sopp. La dette surre i ca. 2 minutter. Ha i vårløk og sukkererter, la dette surre i enda 1 minutt. Tilsett nå sausen og bland godt. Tilsett fiskekraften. La blandingen småkoke 2 minutter. Tilsett fisken og la det hele småkoke i ca. 4 minutter.

Smak til med salt og nykvernet pepper.

Sendt inn av Per Sivertsen

Forsiden akkurat nå
Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her