Ukens kake
Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Foto: (zi3000)

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.
07 August 2025 - 11:00

Smuldrepai er superenkelt å lykkes med all den tid den skal ha et litt rustikt utseende og ikke innebærer noen form for heving eller omstendelig bakeprosess.

Det er derfor det perfekte alternativ om du har mye av en eller annen bær- eller fruktsort. Og trenger en velsmakende dessert raskt. 

Se våre andre oppskrifter med smuldredeig

Smuldrepai med kirsebær eller moreller

Smuldrepai med kirsebær eller moreller

Fremgangsmåte

  1. Fjern steiner fra kirsebær eller moreller.
  2. Om de er sure, dryss over litt sukker.
  3. Smuldredeig: Bland havregryn og mandelmel.
  4. Smuldre smør inn og bland til jevn deig.
  5. Smør en ildfast form.
  6. Legg kirsebærene/morellene i formen, og strø over sukker.
  7. Fordel deigen over bærene.
  8. Sett formen inn nederst i ovnen, og stek 200 °C i ca. 20 minutter.
  9. Server paien lun eller kald med iskrem, lettvispet krem eller vaniljesaus.

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Smuldrepai med risp

Smuldrepai med risp

Fremgangsmåte

  1. Skyll og rens bærene.
  2. Legg dem på et tørkepapir for å dryppe av.
  3. Smuldredeig: Ha de tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Tilsett smør i terninger, og smuldre til det blir en grynete masse.
  5. Smør en ildfast form.
  6. Bland bærene med sukker og potetmel, og ha dem i formen.
  7. Fordel smuldredeigen på toppen.
  8. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter.
  9. Server paien lunken med iskrem, vaniljesaus, vaniljeis eller lettvispet krem.

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Smuldrepai med bær

Smuldrepai med bær

Fremgangsmåte

  1. Fordel bærene i ildfaste porsjonsformer.
  2. Smuldre sammen mel, smør og sukker. Fordel dette over bærene.
  3. Stek på grill med lokk eller i stekeovnen på 200 °C til skorpen er sprø og gyllen, ca. 30 minutter.
  4. Server lunken. Krem, pisket rømme med vaniljesukker, eller iskrem er godt til.
  5. Smuldrepai er en enklere variant av en pai, men smaker minst like godt. Varier den gjerne med andre bær og frukter.

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her