Fiskekaker for fire personer(Guri Schanke tv2)

Ingredienser
1 kg seifilet

Ca. 1/4 muskatt

Ett egg

En halv purre

Kvernet pepper og havsalt



Skrap fisken med kniv i fine biter og legg det i en bolle. Rasp muskatten over. Bland i ett egg og purren delt i passende små biter. Tilsett salt og pepper og bland med hendene.

– Man kan selvfølgelig bruke kjøkkenmaskin, det går raskere, kommenterer Schanke, og legger til:

– Men det tar mye lengre tid å rengjøre kjøkkenmaskinen enn å blande med hendene!



Råstekte poteter og grønnsaker:

8-10 nypoteter

Fenikkel

Løk

Chili

Del potetene i små terninger, samme med fenikkel. Del opp løken og stek dette. Her kan man bruke de grønnsakene man liker best.

Retten smaker ekstra godt med youghert naturell iblandet finhakket persille og dill, og med presset sitron over.



Velbekomme!

Fremgangsmåte

Skrap fisken med kniv i fine biter og legg det i en bolle. Rasp muskatten over. Bland i ett egg og purren delt i passende små biter. Tilsett salt og pepper og bland med hendene.

– Man kan selvfølgelig bruke kjøkkenmaskin, det går raskere, kommenterer Schanke, og legger til:

– Men det tar mye lengre tid å rengjøre kjøkkenmaskinen enn å blande med hendene!

Sendt inn av Ruth Gunn Jensen

Forsiden akkurat nå
16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
Guide
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her