Fiskesuppe

Ingredienser
4 porsjoner:

300 g laks
300 g hvit fisk, for eksempel torsk
24 stk blåskjell
2 stk kamskjell, eventuelt
2 dl fløte
2 stk løk
2 stk hvitløkfedd
2 stk gulrot
2 stk selleristang
2 ts rosmarin
2 ts frisk dill
6 ss friske urter, en eller flere av timian, oregano og gressløk
8 dl fiskekraft (gjerne vann og buljong)
smør til steking

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i smør. Ha i hvitløk og stek i omtrent ett minutt (den må ikke svi seg).

Finhakk gulrot og selleristang. Ha det i kjelen sammen med fiskekraft, fløte og rosmarin. La det koke til grønnsakene er møre, ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Del fisken i små terninger og bland den. Fordel den i skåler. Fordel friske urter i skålene.Har du i et kamskjell også, skjærer du det i tynne skiver og legger i skålene.

Ha blåskjellene i suppen. La det koke under lokk til de åpner seg. Hell straks suppen over skålene med fisken og urter.

Suppen er serveringsklar nesten umiddelbart (vent kanskje 30 sekunder så er du sikker på at fisken er kokt).

Sendt inn av Knut Yngve Davanger

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her