Fiskesuppe

Ingredienser
1 1/2 liter fiskekraft
2 dl hvitvin
2 ss smør
2 ss sjalottløk
2 ss hvit vineddik
1 ss sukker
2 dl fløte
1 ss maisenna til jevning
salt og pepper

GARNITYR
1/2 purre
50 gram syltet gresskar
1 gulrot
2 ss gressløk
200 gram fiskefilet
200 gram hele blåskjell
50 gram rensede reker

Fremgangsmåte

1. Skrell og hakk sjalottløk og
fres i smør og tilsett eddik,
hvitvin og fiskekraft.

2. Kok inn til 7 dl og tilsett
fløte. Jevn med maizena
utrørt i vann, og smak til
med salt, pepper og sukker så
suppen blir sursøt.

3. Skjær fiskefilten i
terninger, hakk gressløk og
skjær gulrot og purre i
strimler.

5. Ha dette i ved servering
sammen med hele blåskjell,
gresskar og reker ved
servering.

Sendt inn av Tone Jordhøy

Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage
Dagens rett

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage

Fisk er fabelaktig på grillen, og laks med sesongens nyhøstede purre er intet unntak - prøv denne spennende retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her