Flettet maisbrød

Fremgangsmåte

Sett til side 1 ss av maisenna, ha resten i en stor bakebolle sammen med mel, sukker, tørrgjær og salt. Bland alt godt sammen. Smuldre i smøret med fingertuppene til massen ligner fine brødsmuler. Ha i melk og bland alt sammen til en løs deig.

Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den i 5 minutter til den er glatt.

Del deigen i 6 emner og rull hvert emne ut til en ca 30 cm lang pølse. Legg 3 av deigpølsene på et lett melet bakebord og flett dem sammen. Lag en flette til med de 3 siste deigpølsene.

Begynn å flette på midten og flett deigpølsene ned til den ene enden. Snu deigen og flett ned til den andre enden.

Når fletten er ferdig, dytt deigendene innunder brødet slik at det blir liggende på undersiden og brødet får jevne, runde kanter.

Legg flettene på en lett melet bakeplate, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem stå og heve til dobbel størrelse på et lunt sted i 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 C.

Pensle flettene med vann og dryss resten av maisennaen oppå. Sett flettene i ovnen og la dem steke i 15 minutter. Slå ned temperaturen til 190 C og la dem steke i 15 minutter til. Ta ut brødene og la dem stå og avkjøles på rist.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her