Flygende Jacob

Flygende Jakob er en svensk rett med kylling, bananer, chilisaus og noen andre ingredienser som vi her i landet normalt ikke blander sammen.

Fremgangsmåte

Ben ut kyllingen og del i småbiter. Legg dette i stor ildfast form og strø krydderet over.

Del bananene i skiver og legg oppå.

Pisk fløte halvstiv (viktig!) og bland i chilisausen. Hell alt i formen.

Klipp baconet i biter og legg i formen. 
Ananas kan legges på toppen enten før steking eller etter (etter smak). Persille has på tilslutt før servering.
 
Serveres sammen med aromatisk ris (thai-ris) og med en god råkostsalat til.
 
 
 

Sendt inn av Kristin Knudsen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Portugal
    Portugal
    Volum: 0.75 l Pris: 145.00 kr Bestillingsutvalget
    74 POENG
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her