Flyndrefilet ala Dag

Fremgangsmåte

Hvitløken knuses og legges på rødspettefiletene. Filetene rulles sammen og låses med en tannpirker. Rødpepperen knuses og legges over hver filet. Rødløken renses og kuttes i 4 deler. Sjalottløken knuses og strøs over rødløken. Vårløken kuttes i strimler på 5 cm. Persilleroten deles i små terninger. Potetene skrelles og deles i 4. Tomatene deles i fire.

Flyndrefiletene legges i langpanne over ca 1 dl oliven olje og fiskekraft. De øvrige ingrendienser fordeles i langpannen.

Sett ovnen på 200 grader til den er varm, og sett inn pannen. Stekes i ca 20 min. Ta ut langpannen og strø over med reker, kapers og salvie. Stekes i ytterligere 10 min.

Legg merke til at det ikke er brukt salt. Dette er et smakfullt måltid som får ganen til å gispe hvis du også serverer en Australsk hvitvin av den rimelige klassen med navnet Jacobs Creek som serveres i høye hvitvinsglass. Den øvrige servering av hovedretten skjer selvfølgelig av verten på tallerken til hver enkelt. Som dessert anbefales skogsbærblanding - delvis varm m/kallorifattig krem. (Fortrinnsvis selvplukket blåbær,tyttebær,multer og krøkebær.) Bon Appetite.

Sendt inn av Turid Neergaard

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her