Flyndrefilet ala Dag

Fremgangsmåte

Hvitløken knuses og legges på rødspettefiletene. Filetene rulles sammen og låses med en tannpirker. Rødpepperen knuses og legges over hver filet. Rødløken renses og kuttes i 4 deler. Sjalottløken knuses og strøs over rødløken. Vårløken kuttes i strimler på 5 cm. Persilleroten deles i små terninger. Potetene skrelles og deles i 4. Tomatene deles i fire.

Flyndrefiletene legges i langpanne over ca 1 dl oliven olje og fiskekraft. De øvrige ingrendienser fordeles i langpannen.

Sett ovnen på 200 grader til den er varm, og sett inn pannen. Stekes i ca 20 min. Ta ut langpannen og strø over med reker, kapers og salvie. Stekes i ytterligere 10 min.

Legg merke til at det ikke er brukt salt. Dette er et smakfullt måltid som får ganen til å gispe hvis du også serverer en Australsk hvitvin av den rimelige klassen med navnet Jacobs Creek som serveres i høye hvitvinsglass. Den øvrige servering av hovedretten skjer selvfølgelig av verten på tallerken til hver enkelt. Som dessert anbefales skogsbærblanding - delvis varm m/kallorifattig krem. (Fortrinnsvis selvplukket blåbær,tyttebær,multer og krøkebær.) Bon Appetite.

Sendt inn av Turid Neergaard

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her