Flyndrefilet ala Dag

Fremgangsmåte

Hvitløken knuses og legges på rødspettefiletene. Filetene rulles sammen og låses med en tannpirker. Rødpepperen knuses og legges over hver filet. Rødløken renses og kuttes i 4 deler. Sjalottløken knuses og strøs over rødløken. Vårløken kuttes i strimler på 5 cm. Persilleroten deles i små terninger. Potetene skrelles og deles i 4. Tomatene deles i fire.

Flyndrefiletene legges i langpanne over ca 1 dl oliven olje og fiskekraft. De øvrige ingrendienser fordeles i langpannen.

Sett ovnen på 200 grader til den er varm, og sett inn pannen. Stekes i ca 20 min. Ta ut langpannen og strø over med reker, kapers og salvie. Stekes i ytterligere 10 min.

Legg merke til at det ikke er brukt salt. Dette er et smakfullt måltid som får ganen til å gispe hvis du også serverer en Australsk hvitvin av den rimelige klassen med navnet Jacobs Creek som serveres i høye hvitvinsglass. Den øvrige servering av hovedretten skjer selvfølgelig av verten på tallerken til hver enkelt. Som dessert anbefales skogsbærblanding - delvis varm m/kallorifattig krem. (Fortrinnsvis selvplukket blåbær,tyttebær,multer og krøkebær.) Bon Appetite.

Sendt inn av Turid Neergaard

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her