Flyndrefilet ala Dag

Fremgangsmåte

Hvitløken knuses og legges på rødspettefiletene. Filetene rulles sammen og låses med en tannpirker. Rødpepperen knuses og legges over hver filet. Rødløken renses og kuttes i 4 deler. Sjalottløken knuses og strøs over rødløken. Vårløken kuttes i strimler på 5 cm. Persilleroten deles i små terninger. Potetene skrelles og deles i 4. Tomatene deles i fire.

Flyndrefiletene legges i langpanne over ca 1 dl oliven olje og fiskekraft. De øvrige ingrendienser fordeles i langpannen.

Sett ovnen på 200 grader til den er varm, og sett inn pannen. Stekes i ca 20 min. Ta ut langpannen og strø over med reker, kapers og salvie. Stekes i ytterligere 10 min.

Legg merke til at det ikke er brukt salt. Dette er et smakfullt måltid som får ganen til å gispe hvis du også serverer en Australsk hvitvin av den rimelige klassen med navnet Jacobs Creek som serveres i høye hvitvinsglass. Den øvrige servering av hovedretten skjer selvfølgelig av verten på tallerken til hver enkelt. Som dessert anbefales skogsbærblanding - delvis varm m/kallorifattig krem. (Fortrinnsvis selvplukket blåbær,tyttebær,multer og krøkebær.) Bon Appetite.

Sendt inn av Turid Neergaard

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her