Foliebakte lammekoteletter
Foto: Astrid Hals

Foliebakte lammekoteletter

Fremgangsmåte

Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper.
 
Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over. 
 
Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30 x 30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
 
Kutt squashen i terninger på ca 2½ cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg over et laurbærblad i hver pakke.
 
Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.
 
Serveres med hvitløksbaguetter til og gjerne en deilig potetsalat ved siden av.
 
Historie:
St.Giorgios Kleftikopakker er et annet navn for denne retten. De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten.
 
Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19.århundrede.
 
I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme.

Sendt inn av Matprat.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen