Frikassé med kylling eller høns
Foto: Astrid Hals

Frikassé med kylling eller høns

Enten du bruker kylling eller høns er frikasséen deilig. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.

Fremgangsmåte

  1. Legg kylling eller høns i en kjele. Tilsett salt, laurbærblad, hel pepper, det grønne fra purre og eventuelt persille- og sellerirot.
  2. Hell på 1 ½ liter kokende vann, eller til det så vidt dekker.
  3. La kyllingen trekke under lokk i ¾-1 time, høns i ca. 2 timer, til lårbenet lett kan løsnes fra skroget.
  4. Ta høns eller kylling opp av kraften.
  5. Sil kraften og hell den tilbake i kjelen.
  6. Skjær grønnsakene i staver eller skiver, og kok dem i kraften i ca. 15 minutter, til de er møre.
  7. Sil kraften og sett grønnsakene til side.
  8. Smelt smøret i kjelen. Rør inn mel og spe med varm kraft, litt etter litt, under omrøring, til en halvtynn saus.
  9. La sausen koke litt, og smak den eventuelt til med salt eller smuldret buljongterning, pepper og fløte.
  10. Fjern skinn og bein fra høna eller kyllingen, og skjær kjøttet i passe biter som legges i sausen.
  11. Tilsett grønnsakene og la alt bli godt gjennomvarmt før servering.
  12. Dryss persille eller annet grønt over. 
  13. Server gjerne frikasseen i dype middagstallerkener, med skje i tillegg til kniv og gaffel.
 
Tips: Dersom du har dårlig tid kan du også bruke kyllingbryst og en god kyllingbuljong, men ved å koke alt fra bunnen av får du det beste resultatet.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her