Friterte torskekaker med ertepuré
Foto: Synøve Dreyer

Friterte torskekaker med ertepuré

Her har vi hentet inspirasjon fra Englands tradisjonelle fish´n chips. Denne versjonen har ertepuré og sitronbåter som tilbehør.

Fremgangsmåte

  1. Torskebollene
  2. Kok potetene.
  3. Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig.
  4. Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i kjøkkenmaskinen. Smak til med salt og pepper.
  5. Tips: Pass på at fisken og melken er kald.
  6. Ertepuré:
  7. Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte, smør og eddik.
  8. Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
  9. Tempurarøre:
  10. Hell øl i en bolle og bland inn hvetemel til du har en en tykk, glatt røre.
  11. Tips: For at tempuraen skal blir sprø og luftig, bør røden brukes med en gang.
  12. Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker.
  13. Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen.
  14. Friter til de er gylne på alle kanter.
  15. Ta torskekakene opp og la dem renne av seg på tørkepapir.

Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.

Mange flere deilige retter du kan lage med fiskekaker

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her