Frittata med artisjokk, tomat og squash
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Frittata med artisjokk, tomat og squash

Denne italienske omeletten byr på artisjokk, tomat og squash. Frittata er utmerket som en rett på et tapasbord.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.

Varm smør og olje i en stekepanne og stek squash, vårløk og hvitløk til det er mykt.

Visp sammen egg og fløte/melk og tilsett salt og pepper.

Hell eggeblandingen over grønnsakene og fordel tomater og halve artisjokker på toppen. Dryss over ost.

Sett frittataen i ovnen og stek den i 20-25 minutter, til den har stivnet og begynner å få farge. La den hvile noen minutter før servering.

Frittataen kan serveres både varm, lun og kald, gjerne med godt brød og en frisk salat.

Tips: Frittata er den italienske versjonen av den klassiske omeletten.

Flere eggende retter finner du her

Her er rettene du skal lage til tapasbordet Her får du vært så praktiske kokketips Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 31 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen