Frityrstekte epleskiver (Buñuelos de manzana) (Spania)

Fremgangsmåte

Legg epleskivene i en lav bolle, ha sukker og likør eller konjakk over og vend på epleskivene slik at de blir dekket. La det stå noen timer i romtemperatur.

Visp sammen eggeplommer, melk, 1 ss olivenolje, salt og mel i en anen bolle. Legg på lokk og sett i kjøleskapet i 1-2 timer.

Pisk eggehvitene i en bolle til det dannes stive topper, og vend eggehvitene inn i røren til det så vidt er blandet.

Hell så mye olje i en frityrgryte at det står 5 cm over bunnen og varm oljen til et frityrtermometer viser 180 C. Arbeid i omganger: Dypp epleskivene i røren og slipp dem forsiktig oppi den varme oljen. Stek dem i 3-4 minutter, til de er gylne. Snu dem bare under stekingen. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Legg de stekte epleskivene på et varmt fat og sikt melis over. Server dem glovarme.

Selv om mesteparten av den spanske epleproduksjonen foregår i Asturias og El Levante, er det katalanerne som er de ubestridte mestere i frityrstekte epleskiver.

Røren lages i forveien. Men skal resultatet bli bra, må eggehvitene piskes like før du skal steke eplene.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Dette er et av de beste rødvinskjøpene på polet akkurat nå
+
Ukens vin

Dette er et av de beste rødvinskjøpene på polet akkurat nå

Den er i tillegg superseriøs og svært lagringsdyktig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er ølene vi drakk mest av i 2021
+
Klubb

Dette er ølene vi drakk mest av i 2021

Særlig én ølstil står stødig gjennom det siste året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skal du innta middagen i sofaen eller på farten, er dette løsningen
Dagens rett
Kylling-wrap

Skal du innta middagen i sofaen eller på farten, er dette løsningen

Den er også perfekt om du bare har deg selv å tenke på i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos
Dagens rett
Smørbrød med urtemarinerte reker

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos

Har du ikke rester, kan du fint bruke fryste reker. Eller annen sjømat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 av 66 øl skårer 90 poeng - det er bare å finne frem ølglassene
+
Tester
Test av øl i basis, BU og TU januar 2022

10 av 66 øl skårer 90 poeng - det er bare å finne frem ølglassene

For det er virkelig mye å glede seg til. Noen av ølene vil få deg til å ønske peiskos året rundt, mens andre får deg til å lengte etter sommer og sol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her