Frityrstekte epleskiver (Buñuelos de manzana) (Spania)

Fremgangsmåte

Legg epleskivene i en lav bolle, ha sukker og likør eller konjakk over og vend på epleskivene slik at de blir dekket. La det stå noen timer i romtemperatur.

Visp sammen eggeplommer, melk, 1 ss olivenolje, salt og mel i en anen bolle. Legg på lokk og sett i kjøleskapet i 1-2 timer.

Pisk eggehvitene i en bolle til det dannes stive topper, og vend eggehvitene inn i røren til det så vidt er blandet.

Hell så mye olje i en frityrgryte at det står 5 cm over bunnen og varm oljen til et frityrtermometer viser 180 C. Arbeid i omganger: Dypp epleskivene i røren og slipp dem forsiktig oppi den varme oljen. Stek dem i 3-4 minutter, til de er gylne. Snu dem bare under stekingen. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Legg de stekte epleskivene på et varmt fat og sikt melis over. Server dem glovarme.

Selv om mesteparten av den spanske epleproduksjonen foregår i Asturias og El Levante, er det katalanerne som er de ubestridte mestere i frityrstekte epleskiver.

Røren lages i forveien. Men skal resultatet bli bra, må eggehvitene piskes like før du skal steke eplene.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her