Fylte pannekaker med linser og bacon

Fylte pannekaker med linser og bacon

Pannekaker behøver ikke være søte. De kan også lages som i denne oppskriften med bacon og linser. Du lager den på maks 20 minutter.

Fremgangsmåte

Stek en porsjon med pannekaker, gjerne av den grove typen der du bytter ut hvetemelet med grovt mel.

Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.

Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme.

Rens løken og finhakk den. Reduser varmen i pannen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.

Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetiske tomater og mais (hell av vannet først).

La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Fordel fyllet midt på 8-10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.

Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.

Flere herlige oppskrifter på pannekaker

Se alt det god du kan bruke egg til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen