Gazpacho

Ingredienser
Dagens rett: Gazpacho

Ingredienser:
En sval og forfriskende suppe som skal serveres avkjølt.
ca 300 g flådde tomater
1-2 paprika rød, grønn, gul
2-3 sjalottløk
1 slangeagurk
½ - 1 rød chili
1-2 fedd hvitløk
1 1/2 ts salt
en ?neve? frisk basilikum
2-3 dl grønnsaksbuljong
1 dl olivenolje
litt hvitvin ev tørr vermouth og grønnsak buljong til passe konsistens
2-3 ts balsamicoeddik eller vineddik
salt
pepper

Fremgangsmåte

Beskrivelse
Rens og del grønnsaker i biter. .Fjern frø og hinner fra paprika og chili. Ha alle grønnsakene i en arbeidsbolle. Salt dem og la dem stå et par timer og safte seg.
Ha grønnsakene, basilikum og litt av kraften i en hurtigmikser/foodprocessor og kjør/mos til en glatt masse eller bruk en stavmikser. Spe suppen med grønnsakbuljong og ev tørr hvitvin til ønsket tykkelse.
La gjerne suppen stå kaldt og godgjøre seg et par timer før servering.
Før servering smak til med olje, eddik, salt og pepper.
Server med stekte scampi.
En bolle med ristede brødterninger kan servers ved siden av for de som ønsker det.

Brødkrutonger: Skjær daggammel brød i terninger og stek i litt olje og hvitløk. Legg over på kjøkkenpapir og avkjøl.

Marinerte stekte scampi
Beregn 2-4 scampi pr person
2 scampi om suppen servers til forrett, ev et par ekstra om supen servers til en lett lunsj.
Mariner scampi i 1 dl olivenolje, 2 fedd grovhakket hvitløk, 1 ss soyasaus, 1 ½ ss søt chilisaus, ½ ts finhakket frisk ingefær.
Bland sammen marinaden , legg i scampi, sett kaldt 5-7 timer. Stek raskt i varm panne til de skifter farge ( fra grå til rosa).
Træ på satay pinner/ grillpinner av tre og legg over glasset / koppen suppen serveres i

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her