Gazpacho

Ingredienser
Dagens rett: Gazpacho

Ingredienser:
En sval og forfriskende suppe som skal serveres avkjølt.
ca 300 g flådde tomater
1-2 paprika rød, grønn, gul
2-3 sjalottløk
1 slangeagurk
½ - 1 rød chili
1-2 fedd hvitløk
1 1/2 ts salt
en ?neve? frisk basilikum
2-3 dl grønnsaksbuljong
1 dl olivenolje
litt hvitvin ev tørr vermouth og grønnsak buljong til passe konsistens
2-3 ts balsamicoeddik eller vineddik
salt
pepper

Fremgangsmåte

Beskrivelse
Rens og del grønnsaker i biter. .Fjern frø og hinner fra paprika og chili. Ha alle grønnsakene i en arbeidsbolle. Salt dem og la dem stå et par timer og safte seg.
Ha grønnsakene, basilikum og litt av kraften i en hurtigmikser/foodprocessor og kjør/mos til en glatt masse eller bruk en stavmikser. Spe suppen med grønnsakbuljong og ev tørr hvitvin til ønsket tykkelse.
La gjerne suppen stå kaldt og godgjøre seg et par timer før servering.
Før servering smak til med olje, eddik, salt og pepper.
Server med stekte scampi.
En bolle med ristede brødterninger kan servers ved siden av for de som ønsker det.

Brødkrutonger: Skjær daggammel brød i terninger og stek i litt olje og hvitløk. Legg over på kjøkkenpapir og avkjøl.

Marinerte stekte scampi
Beregn 2-4 scampi pr person
2 scampi om suppen servers til forrett, ev et par ekstra om supen servers til en lett lunsj.
Mariner scampi i 1 dl olivenolje, 2 fedd grovhakket hvitløk, 1 ss soyasaus, 1 ½ ss søt chilisaus, ½ ts finhakket frisk ingefær.
Bland sammen marinaden , legg i scampi, sett kaldt 5-7 timer. Stek raskt i varm panne til de skifter farge ( fra grå til rosa).
Træ på satay pinner/ grillpinner av tre og legg over glasset / koppen suppen serveres i

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her