Glasert nepe med urter

Ingredienser
2 ss smør
1/2 kg nepe, skåret i 2 cm tykke skiver
4 del kyllingkraft el. buljong
2 ts sukker
Evt. 2-4 fedd hvitløk, delt i to
Urter (f.eks. persille, salvie eller rosmarin)

Fremgangsmåte

Stek nepen i smør i 4-5 min., hell over kraft sukker og eventuelt hvitløk og kok opp. La koke til nepene er gjennomkokt og vannet er fordampet (det kan hende du må spe med mer vann). La nepene steke i restene av smør, kraft og sukker, så de blir glaserte og lysebrune utenpå. Det kan hende du trenger litt mer smør. Bruker du en robust urt som salvie eller rosmarin, ha den i og stek nepene med urtene i noen minutter. Hvis du bruker skjørere urter som persille eller basilikum, bland em oppi etter at du har tatt nepene av varmen.
Fra Viestad: "Mine beste sider"

Sendt inn av kirsten oeding

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her