Glasert nepe med urter

Ingredienser
2 ss smør
1/2 kg nepe, skåret i 2 cm tykke skiver
4 del kyllingkraft el. buljong
2 ts sukker
Evt. 2-4 fedd hvitløk, delt i to
Urter (f.eks. persille, salvie eller rosmarin)

Fremgangsmåte

Stek nepen i smør i 4-5 min., hell over kraft sukker og eventuelt hvitløk og kok opp. La koke til nepene er gjennomkokt og vannet er fordampet (det kan hende du må spe med mer vann). La nepene steke i restene av smør, kraft og sukker, så de blir glaserte og lysebrune utenpå. Det kan hende du trenger litt mer smør. Bruker du en robust urt som salvie eller rosmarin, ha den i og stek nepene med urtene i noen minutter. Hvis du bruker skjørere urter som persille eller basilikum, bland em oppi etter at du har tatt nepene av varmen.
Fra Viestad: "Mine beste sider"

Sendt inn av kirsten oeding

Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her