Glasert svinebuk, sellerirotpure, selleri- og eplesalat

Fremgangsmåte

Svinebuk:
Bruk en rondeau (oval kjele). Karamelliser løk, hvitløk og sjalottløk i druekjerneolje. Tilsett de øvrige ingrediensene og svinekjøttet. La blandingen koke opp og stek i videre i ovn i ca tre timer på 180 grader. 
 
Ta kjelen ut og la kjøttet kjølnes i væsken. Ta ut kjøttet og sil av stekesjyen. Ha kjøttet i en ren beholder, hell over stekesjyen, dekk til og oppbevar kjølig.

Sellerirotpuré:
Ha kremfløte og sellerirot i en gryte. Topp opp med vann til det dekker selleriroten og tilsett tre spiseskjeer salt.
 
Kok opp og la småkoke forsiktig til det er mørt. Sil av væsken og ta vare på denne. Purér selleriroten med litt av væsken og avkjøl, sett til side.
 
Eple- og sellerisalat:
Bland sammen selleri, purre og eple i like mengder. Tilsett salt.
 
Ha i sitronjuice og rapsolje like før servering.

Servering:
Ha svinekjøtt i en kjele sammen med en halv kopp stekesjy. Kok opp og sett inn i ovnen.
 
Øs over stekesjyen hvert 3-4 minutt til en tykk glasur former seg over kjøttet.

Varm opp sellerirotpuré og fyll en rund form på en tallerken. Ta opp formen og legg svinekjøttet over. Spe på det som er igjen av sirupen og topp med salat.

Les hele artikkelen om The National Dining Rooms her .

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av The National Dining Rooms, London

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her