Gratinerte auberginer med lammekjøttdeig
Øivind Storvik.

Gratinerte auberginer med lammekjøttdeig

En deilig rett med lamekjøttdeig som får følge av gratinerte auberginer og masse annet godt

Fremgangsmåte

 Del auberginene i to, skrap ut noe av kjøttet, dryss litt salt i halvdelene og legg de med snittflaten ned på en tallerken eller fjøl. La dette ligge i ti minutter. 

Legg auberginene over i en gryte med kokende vann og la de trekke i 10-12 minutter. 

Del opp resten av auberginen i små biter og stek den sammen med kjøttdeigen. Bland i tomatpuré og la denne blandingen få steke i noen minutter. 

Krydre med pepper og salt, press hvitløk rett i panna. Tilsett de finhakkede grønsakene i denne blandingen og la det steke en liten stund til, dryss så den friske oreganoen over. 

Legg de delte auberginene over i en smurt ildfast form og fyll på rikelig med kjøtt/grønnsaksblandingen. 

Skjær den friske tomaten i skiver og legg på toppen, dryss den revne osten over og sett formen inn i stekeovnen på 200 grader og gratinér i 10-15 minutter. 

Lag gjerne en frisk salat til og ha alltid ferskt brød til (prøv grovt rugbrød!).

 Flere deilige retter med lamekjøttdeig finner du her

Sendt inn av Øivind Storvik.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her