Gresskarkake
Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Gresskarkake

Skal du feire halloween eller ei skal gresskarene nytes, og denne oppskriften er en god måte å få brukt gresskarinnmaten på, nemlig til en kake alle vil glede seg over.

Fremgangsmåte

Smør en rund form på ca 24 cm eller en liten langpanne og sett ovnen på 180 grader.

Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre.

Rør inn hakket ingefær og gresskar.

Fyll røren i den smurte formen og stek kaken nederst i ovnen ved 180 grader til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.

Avkjøl kaken.

Glasur :
Rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken.

Pynt eventuelt med geléfrukter, marshmallows og/eller farget kakekrymmel.

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Flere retter med gresskar

Lag din egen halloween-lykt 

Horribelt velsmakende halloweenmeny

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen