Gresskarpai med brandy
Foto: Photodsotiroff

Gresskarpai med brandy

Sett en en ekstra spiss på denne paien med litt brennevin. Det er ingen fare for at du havner på fylla.

Fremgangsmåte

Bland de sju første ingrediensene. Hvis blandingen føles løs, tilsett litt finmalt semule.

Skjær filoleivene diagonalt. Legg en spiseskje av fyllet langs den lengste siden og rull sammen til en pølse.

Pensle en rund form med olje. Legg pølsene som en spiral i formen, begynn i midten, til den er full.

Pensle med olje. Stek i 45 minutter ved 180 grader til gyldenbrun.

Server med melisdryss og kanel eller sirup: 2 deler sukker og 1 del vann kokes opp.

Så tilsettes saften av en halv sitron og kok videre i tre minutter. Avkjøl og hell sirup over den varme paien. Hvis paien er avkjølt, må sirupen være varm.

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Flere retter med gresskar

Lag din egen halloween-lykt

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder
+

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder

Men også innføring i den unike romen fra Guadeloupe samt utviklingen for rødvin fra Alsace og en virkelig skatt fra Loire. Blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 07. november i Oslo

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Mat og vin forenes når kokkene på Betong disker opp med flere retter perfekt kombinert med vinene fra Korrell den 7. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her