Grillet entrecôte med spinatpoteter
Foto: Alf Börjesson

Grillet entrecôte med spinatpoteter

Trå til med mør og saftig entrecôte. Skikkelig stemning blir det rundt middagsbordet med denne oppskriften på grillet entrecôte med spinatpoteter.

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene godt. Skjær dem i båter. Bland potetbåtene med olje, krydder og parmesan.
  2. Legg blandingen på aluminiumsfolie og rull sammen sidene på folien til en kant.
  3. Legg pakken på grillen i ca 20 minutter og vend blandingen av og til. Eller sett stekeovnen på 220 grader og stek i 25-30 minutter.
  4. Når det er ca 5 minutter igjen, legg over spinatbladene og vend inn.
  5. Pensle entrecôtene med grillglazen. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen) eller bruk stekepanne - se nedenfor.
  6. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke de videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Pensle med grillglaze underveis.
  Tips: Du kan også brune entrecôten i grill- eller stekepanne over høy varme og ettersteke den i ovnen på 175 grader til den er stekt slik du liker den. Ha da glazen på før du setter den i ovnen.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her