Grillet entrecôte med spinatpoteter
Foto: Alf Börjesson

Grillet entrecôte med spinatpoteter

Trå til med mør og saftig entrecôte. Skikkelig stemning blir det rundt middagsbordet med denne oppskriften på grillet entrecôte med spinatpoteter.

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene godt. Skjær dem i båter. Bland potetbåtene med olje, krydder og parmesan.
  2. Legg blandingen på aluminiumsfolie og rull sammen sidene på folien til en kant.
  3. Legg pakken på grillen i ca 20 minutter og vend blandingen av og til. Eller sett stekeovnen på 220 grader og stek i 25-30 minutter.
  4. Når det er ca 5 minutter igjen, legg over spinatbladene og vend inn.
  5. Pensle entrecôtene med grillglazen. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen) eller bruk stekepanne - se nedenfor.
  6. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke de videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Pensle med grillglaze underveis.
  Tips: Du kan også brune entrecôten i grill- eller stekepanne over høy varme og ettersteke den i ovnen på 175 grader til den er stekt slik du liker den. Ha da glazen på før du setter den i ovnen.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her