Mariner grillmaten selv

Oppskrifter marinade

(robertsre)

Her finner du oppsriftene

 

 

Rødvinsmarinade

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1.5 dl
3 ss

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marianden. Ha kjøttet du ønsker å marinere (okse, kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.
 
Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
 
Kjøttet vil ta farge av rødvinen, så jo lenger kjøttet marineres desto mørkere blir kjøttet.
 

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader og diper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

BBQ- marinade

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Oppskriften gir ca 1½ dl marinade
 
Bland alle ingrediensene til marianden. Ha ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
 
Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
 
Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sennep- og rosmarinmarinade

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca. 2 dl marinade.

Bland alle ingrediensene til marianden. Ha ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.

Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader og diper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sesammarinade

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1.5 dl

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca. 2 dl mariande

Bland alle ingrediensene og bruk som en dipsaus til ferdig stekt kjøtt eller som en marinade.

Hvis du vil bruke sausen som en marinade, har du ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.

Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader og diper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Urtemarinade

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 dl

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.

Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader og diper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sur-søt marinade

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca 1 ½ dl marinade.

Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.

Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader og diper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ingefær- og chilimarinade

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca 1½ dl marinade.

Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.

Knyt posen oDeg bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Lær mer om marinering her

Kylling er godt på grillen

Se alle de gode grilltipsene her

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader og diper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rødvinsmarinade med mye smak

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha marinaden over i en plastpose og tilsett kjøttet.

Kjøtt i denne marinaden kan gjerne ligge kaldt til neste dag, eller ligge fremme på kjøkkenbenken i minst 1 time hvis det skal brukes samme dag.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader og diper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen