Grillmat

Oppskrifter marinade

Her finner du oppsriftene
Foto: (robertsre)

Her finner du oppsriftene

27 Juni 2020 - 10:00

 

 

Rødvinsmarinade

Rødvinsmarinade

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til marianden. Ha kjøttet du ønsker å marinere (okse, kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.
  2. Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Kjøttet vil ta farge av rødvinen, så jo lenger kjøttet marineres desto mørkere blir kjøttet.

Flere deilige marinader

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

BBQ- marinade

BBQ- marinade

Fremgangsmåte

  1. Oppskriften gir ca 1½ dl marinade
  2. Bland alle ingrediensene til marianden.
  3. Ha ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
  4. Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sennep- og rosmarinmarinade

Sennep- og rosmarinmarinade

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca. 2 dl marinade.

  1. Bland alle ingrediensene til marianden.
  2. Ha ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
  3. Knyt posen og bland godt.
  4. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sesammarinade

Sesammarinade

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca. 2 dl mariande

  1. Bland alle ingrediensene og bruk som en dipsaus til ferdig stekt kjøtt eller som en marinade.
  2. Hvis du vil bruke sausen som en marinade, har du ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
  3. Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Urtemarinade

Urtemarinade

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til marianden.
  2. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
  3. Knyt posen og bland godt.
  4. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sur-søt marinade

Sur-søt marinade

Fremgangsmåte

  1. Denne oppskriften gir ca 1 ½ dl marinade.
  2. Bland alle ingrediensene til marianden.
  3. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
  4. Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ingefær- og chilimarinade

Ingefær- og chilimarinade

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca 1½ dl marinade.

  1. Bland alle ingrediensene til marianden.
  2. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
  3. Knyt posen godt og bland godt.
  4. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødvinsmarinade med mye smak

Rødvinsmarinade med mye smak

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Ha marinaden over i en plastpose og tilsett kjøttet.
  3. Kjøtt i denne marinaden kan gjerne ligge kaldt til neste dag, eller ligge fremme på kjøkkenbenken i minst 1 time hvis det skal brukes samme dag.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her