Grillet gravlaks med potetsalat
Foto: Alf Börjesson

Grillet gravlaks med potetsalat

Gravlaks er en av de store klassikerne på mange festbord. Prøv å grille den og server med en frisk potetsalat til. Garantert suksess.

Fremgangsmåte

Start med potetsalaten. Kok poteter og bønner møre hver for seg, sil kokevannet fra og avkjøl poteter og bønner.

Skjær potetene i to eller tykke skiver, del bønnene i to. Legg poteter, bønner og rødløk lagvis i salatbolle.

Hakk ansjosfiletene og bland dem med de øvrige ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og pepper og hell den over potetsalaten.

Skjær gravlaksen i åtte jevnstore stykker. Legg dem på grillen eller i en grillpanne med skinnsiden ned og stek dem i 2--3 minutter, til skinnet er sprøtt og brunt. Laksen skal kun få varmebehandling på en side.

Server laksen nygrillet med potetsalaten til. Du kan også ha en herlig sennepssaus som tilbehør.
 
Tips: Gravlaks er en av våre store tradisjonsretter, og den er heller ikke vanskelig å lage selv - se bare denne oppskriften
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her