Grillet gravørret med marinerte sukkererter og stuet blomkål
Apéritif

Grillet gravørret med marinerte sukkererter og stuet blomkål

Fremgangsmåte

Fjern de største beina fra filetene. Bland sukker, salt, chili og sitron. Gni blandingen inn kjøttsiden. Legg sidene mot hverandre på et avlangt fat. Pakk inn med plastfolie slik at filetene blir presset sammen. Legg gjerne et annet fat el.l. oppå for ekstra vekt. Sett i kjøleskapet og la stå minst to døgn. Ta ut av kjøleskapet og vend en gang i døgnet.

En halvtime før servering tas fisken ut. Skjær kjøttet løst fra skinnet og del opp i passe serveringsstykker. Varm grillen, en grillpanne eller en vanlig steikepanne og steik et minutt på hver side. Sjekk at kun 2 mm av fiskekjøttet på hver side er gjennomstekt. Dryss eventuelt over litt salt. Server med stuet blomkål og marinerte sukkererter.

Resten av gravørreten kan du fryse ned eller servere som en kaldrett med most avocado dagen etter.

Marinerte sukkererter:
Kok opp lettsaltet vann og slipp sukkerertene oppi. La dem koke i 20 sekunder. Overfør dem til iskaldt vann. Bland dressingen og hell over sukkerertene. La stå i minst 15 minutter. Mens du lager den stuete blomkålen.
 
Stuet blomkål:
Del blomkålen opp i små buketter. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. Kok opp matfløte i en kasserolle og kok den inn til halvparten gjenstår. Smak til med sitron, salt og pepper. Bland med blomkålbukettene.

Du kan eventuelt servere en søt, syrlig og sterk saus til. Den løfter retten ytterligere uten at den skaper noen problemer i forhold til vinen, gitt at du ikke bader maten i den: Bland alt godt og hell en tynn stripe rundt eller langs den stuete blomkålen.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her