Grillet isgalt med potetmos og balsamicosaus

Ingredienser
800 g isgalt evt. breiflabb eller steinbit
salt
pepper
Potetmos:
1 kg mandelpoteter/nypoteter
2 fedd hvitløk
vann til koking
2 dl varm melk
2 ss smør eller olje
salt
pepper
50 g soltørkede tomater
Balsamicosaus:
0,75 dl balsamicoeddik
0,75 dl hvitvin
175 g usaltet smør
salt
pepper
frisk estragon

Fremgangsmåte

Begynn med potetmosen.
Rens og del poteter og hvitløk i biter og kok i usaltet vann til potetene er gjennomkokte. Hell av vannet.
Mos/knus potetene med en «potetstapper» og spe med varm melk. Smak til med salt, pepper, smør/olivenolje og hakkede soltørkede tomater.
Kok inn balsamicoeddik og vin til det gjenstår 2-3 spiseskjeer, pass på så det ikke brenner seg. Pisk inn mykt smør i terninger, litt av gangen. Sausen må ikke koke, da vil den sprekke.
Renskjær breiflabben og del den i porsjonsbiter. Pensle med olje og dryss over salt og pepper og grill i 3-4 min på hver side.
Breiflabben kan også legges på et bakepapirkledt stekebrett og stekes i stekeovn ved 200 ºC i 10-12 min.
Server breiflabben på en seng av potetmos, dampet spinat (godt avrent) og med litt av balsamicoeddiken rundt.

Sendt inn av Torill Berge

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingen en sommerlig eksotisk vri i dag
Dagens rett
Kyllingfilet med melon- og mangosalat

Gi kyllingen en sommerlig eksotisk vri i dag

Det skal ikke mye til for å gjøre kyllingmiddagen litt mer spennende. Slik som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her