Grillet ishavsrøye med paprika
Foto: Alf Börjesson

Grillet ishavsrøye med paprika

Legg ishavsrøya på grillen og med enkelt tilbehør kan du servere det deilig måltid på 15 minutter.

Ingredienser
1 ishavsrøye, ca. 750 g
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts pepper
1 ss hakket dill
olje
½ rød paprika
½ gul paprika
½ grønn paprika
½ fennikel
olivenolje

Fremgangsmåte

Splitt opp fisken helt ned til sporen og ta ut ryggbenet uten å skjære ut filetene.

Legg fisken flatt ut med skinnsiden ned og dryss på en blanding av salt, sukker, pepper og dill. Legg på et lett press og la fisken stå i kjøleskap i ett døgn. Skrap av krydderblandingen, pensle fisken med olje og legg den i en dobbel grillrist. Skjær paprikaene i brede strimler.

Skjær fennikelen i tykke skiver langsetter. Pensle grønnsakene med olje og legg dem i risten sammen med ishavsrøya. Stek det hele på grill til fisk og grønsaker gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side. Snu ofte.

Server rømme eller kesam med hakkede urter i til fisk og grønnsaker.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU juli 2022

Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette

Når chablis endelig kommer i den forfriskende men også superseriøse 2020-årgangen, blir det fest. Det er noen av i alt 920 nyheter på Vinmonopolet som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
Dagens rett
Entrecôte eller ytrefilet med soppstuing av fritert potetrede

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet

De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her