Grillet kylling med wokgrønnsaker i sursøt saus
Aperitif.no

Grillet kylling med wokgrønnsaker i sursøt saus

Denne retten inneholder svært gode smaker, takket være deilige grønnsaker som er å finne i butikkene nå.

Fremgangsmåte

  1. Sursøt saus:
  2. Pisk ingrediensene til sausen godt sammen og kok i en liten kjele for seg selv.  
  3. Smak til med eventuelt mer sukker eller eddik. 
  4. Rens grillkyllingen for skinn og ben, og skjær kjøttet i passe store wokbiter.
  5. Rens og del opp grønnsakene i maks 2x2 cm store biter. 
  6. Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett først grønnsakene som får steke møre i et par minutter.
  7. Tilsett deretter kyllingkjøttet slik at det blir gjennomvarmt og dryss over koriander.
  8. Server straks med kokt ris eller nudler.
Tips:
Du kan godt bruke kyllingfilet, beregn da 1 stk per 2 porsjoner og stek det først på alle sider før du har oppi grønnsakene.
 
Tips: Du kan gjerne bruke en pose ferdige wokgrønnsaker.
 
Tips: I stedet for å koke den sursøte sausen i egen kjele kan den også helles over woken og koke opp der før servering.
 

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her