Grillet kylling med wokgrønnsaker i sursøt saus
Aperitif.no

Grillet kylling med wokgrønnsaker i sursøt saus

Denne retten inneholder svært gode smaker, takket være deilige grønnsaker som er å finne i butikkene nå.

Fremgangsmåte

  1. Sursøt saus:
  2. Pisk ingrediensene til sausen godt sammen og kok i en liten kjele for seg selv.  
  3. Smak til med eventuelt mer sukker eller eddik. 
  4. Rens grillkyllingen for skinn og ben, og skjær kjøttet i passe store wokbiter.
  5. Rens og del opp grønnsakene i maks 2x2 cm store biter. 
  6. Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett først grønnsakene som får steke møre i et par minutter.
  7. Tilsett deretter kyllingkjøttet slik at det blir gjennomvarmt og dryss over koriander.
  8. Server straks med kokt ris eller nudler.
Tips:
Du kan godt bruke kyllingfilet, beregn da 1 stk per 2 porsjoner og stek det først på alle sider før du har oppi grønnsakene.
 
Tips: Du kan gjerne bruke en pose ferdige wokgrønnsaker.
 
Tips: I stedet for å koke den sursøte sausen i egen kjele kan den også helles over woken og koke opp der før servering.
 

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her