Grove scones med rosiner

Grove scones med rosiner

Variasjonene er uendelige, baksten er anvendelig til det meste, og i tillegg er scones noe av det raskeste du kan bake.

Fremgangsmåte

Legg rosinene i vann dagen i forveien.

Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsin og sitron til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melk og elt deigen til du har en jevn deig.

Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med nøtter. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.

Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Tips 1: Du kan bytte ut rosinene med annen tørket frukt som aprikos eller mango.
 
Tips 2: Rosiner og nøtter kan erstattes av gresskarkjerner. Det gir en veldig god scones som passer fint sammen med salater eller supper.
 
Tips 3: En annen god smakskombinasjon (i stedet for rosiner) er 2 ss grovhakket tørket tomat, 1 ss hakkete urter og 1 fedd most hvitløk. Det blir en scones som er et måltid i seg selv som også er perfekt sammen med salater eller supper.
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen