Gulrot- og appelsinsuppe
Foto: iStockphoto

Gulrot- og appelsinsuppe

Trodde at appelsin, gulrot og ingefær ikke passer sammen? Prøv denne oppskriften så innser du raskt at du tok feil.

Fremgangsmåte

Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret.

Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna. Etter 2-3 minutter helles buljongen over.

Suppen kokes til gulrøttene er møre. Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.

Rør inn ferskpresset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper. Suppen serveres rykende varm med gressløk, rømme og revet appelsinskall over.

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen