Gulrotrundstykker

Gulrotrundstykker

Gulrotrundstykker passer fint i matpakken eller som turmat. Sammen med gulrot, og hvetekli og andre ingredienser er de at på til også sunne ved siden av de smaker fortreffelig.

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37 grader C. Rør gjæren ut i litt av melken. Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, revet ost og grovrevne gulrøtter.

Elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter.

Ta deigen opp på bakebordet og form til rundstykker som settes sammen i en langpanne med litt avstand imellom. Etterhev i ca 30 minutter.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og strø eventuelt over sesamfrø.

Stek rundstykker ved 225 grader C midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips: Gulrotrundstykker egner seg til frysing.

Overrask med spennende rundstykker

 

Vi har flere fristende oppskrifter på scones

Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

4
4/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen