Gulrotsuppe med ingefær
Aperitif

Gulrotsuppe med ingefær

Denne gulrotsuppen er lettlaget og kan enkelt varieres med både tilbehør og ingredienser

Fremgangsmåte

Rens og hakk løk og hvitløk i biter, og skrell og del opp gulrøttene i småbiter. Skrell også ingefær og hakk denne opp.

Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken og hvitløken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk. Samtidig kan du koke opp vann til kraft/buljong.

Tilsett gulrøtter og finhakket ingefær og la dette steke med 3-4 minutter mens du rører om slik at ingenting svir seg. Tilsett deretter hvitvin og la den koke helt ut.

Tilsett kyllingkraft (kan fint erstattes med grønnsakskraft) og appelsinjuice og la suppen koke i 15-20 minutter, til gulrøttene er helt møre.

Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.

Server suppen med litt rømme eller crème fraîche og gjerne litt finhakket bladpersille eller koriander. Suppen kan også få selskap av bacon, chorizo eller stekt kylling for et mektigere måltid.

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her